kiwi
Málo nás ví, že je více druhů KIWI
Jsou zelené a zlaté kiwi stejné výživově?
Kiwi je velmi známé pro jeho bohatost na vitamin C a nedávno bylo doporučeno, pro zmírnění zácpy. Ale jak jsou na tom zlaté a zelené kiwi? Je jasné, že je skutečně rozdíl mezi zelenou a zlatou odrůdou ovoce.
Zelená kiwi jsou mají mírně vyšší hodnotu v kJ než zlaté odrůdy, mají také o něco více sacharidů, mnohem více vlákniny a něco méně kyseliny listové. Zlaté kiwi mají tendenci chuti sladší než je u zelených, která je prostě proto, že mají o něco více fruktózy, která vytváří sladkou chuť cukru. Zde je srovnání průměrných 100 g zeleného kiwi ve srovnání se zlatým (v závorkách) : energie 306kJ/73cals (227kJ/54cals), protein 1 g (1,3 g), 0,4 g tuku (0,6 g), sacharidů, 15 g (11 g), vláknina 3,4 g (1,4 g), vitamin C 100 mg (109mg). kyseliny listové a 11mcg (30mcg).
V zimním období a sezónách chřipek je toto vhodné ovoce pro doplnění vitamínu a tím posílení celkové imunity.
Autor: MAT